Nya Porsche Center Danderyd - Porsche.se
 
Huvudnavigation
Modeller

Nya Porsche Center Danderyd

Så byggs nya Porsche Center Danderyd.

Alla Porsche Center byggs utifrån tydliga riktlinjer och designmanualer. Som besökare ska det inte råda något tvivel om var man är när man kommer till Porsche. Ändå finns det inte två center som är likadana.

– Känslan ska vara densamma vart man än kommer, men man måste såklart anpassa sig efter läget, efter hur tomten ser ut och efter faktorer som hur besökaren tar sig till centret. Man kanske har en fasad ut mot motorvägen, medan besökarna kommer från en gata på andra sidan, sådant påverkar hur det blir i slutänden. Det måste ju signalera Porsche åt båda hållen. Det säger arkitekten Åke Walther, ansvarig för bygget av Porsche Center Danderyd. Han om någon borde veta, för han har byggt ett antal Porsche Center runtom i Sverige och även ett par i Norge.

Tre plan med garage i källaren
Porsche Center Danderyd byggs i tre plan, plus källarplan med garage. På entrévåningen kommer det att finnas verkstad och utställningsyta för nya och begagnade bilar. På våning två blir det mer plats för begagnade bilar samt kontors- och konferensrum. På våning tre blir det ytterligare kontorsutrymme samt möjlighet till förvaring av bilar.

Porsche Center Danderyd förbereds också mycket för elbilar, med bland annat lanseringen av Mission E inom en inte allt för avlägsen framtid. Den kommer att ställa nya krav på anläggningarna.

Hur kommer det att bli när allt är klart?
Skiss över den nya anläggningen:

Skiss över Porsche Center Danderyd